lördag 31 augusti 2013

Nejlikor

Ibland, till exempel igår, kommer det in kunder och beställer brudbuketter över disk.
Jag älskar att göra brudbuketter (vem gör inte det?) Att få stå och pilla och plocka med de finaste blommorna i bunten och skapa den vackraste formen av binderi till någons livs lyckligaste stund. Tyvärr så finns inte riktigt tiden till den typen av arbete under de sista timmarna innan stängning en fredagkväll (ni vet…)
Själva hantverket är förstås halva nöjet men det roligaste är ändå att se brudens reaktion när du lämnar över buketten. Att få se hur hon lyser upp när hon får se att resultatet blev precis som hon ville ha det, eller ännu bättre. Det är något alla blivande brudar förtjänar att få uppleva.
 
Gårdagens blivande brud ville gärna ha vita nejlikor i sin bukett men hon visste inte om hon vågade eftersom hon hört att äldre människor ofta förknippar nejlikor med begravning och hon var orolig för vad hennes farmor skulle tycka.
Jag som älskar nejlikor svarade så klart att hon givetvis ska ha nejlikor i sin bukett om hon vill ha det, det är ju ändå hon som ska gifta sig! Nejlikan har plågats av ”dåligt” rykte alldeles för länge och förtjänar en revansch, och någon måste ju börja, eller hur?!
Hon hakade på mitt försvarstal direkt och vita nejlikor blev det!
 
Jag kan verkligen inte förstå att det finns människor som fortfarande tycker illa om denna underbara blomma. Inte nog med att den är hur söt som helst, den finns i typ alla färger du kan tänka dig, texturen är fantastisk, den är extremt hållbar och oftast väldigt billig.
Listan över nejlikans fördelar kan göras ännu längre men jag tycker att dessa är mer än nog för att omvända den mest motsträvige skeptikern. Och om de inte blir det så är det faktiskt deras förlust, eller hur?
 
 
Bild.


Bild.

Bild.

Bild.



3 kommentarer:

  1. Och så doftar gott, så där lite lagom mycket.
    Trevlig söndag.

    SvaraRadera
  2. Jag älskar nejlikor. De står sig så himla länge också.

    SvaraRadera